sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Mallorca, tietoja

Olen tähän kerännyt pohjatietoja Mallorcan saaresta. Se kuuluu Espanjalle ja sijaitsee Välimeressä ja on osa Baleaarien saariryhmää. MuitaBaleaarien saaria ovat Menorca, Ibiza ja Formentera. Muut saaret ovat varmaan ainakin nimeltä tuttuja paitsi ehkä Formentera, joka on pieni saari Ibizan saaren eteläpuolella. Saarien välimatkaa on lyhimmillään vain muutama kilometri. Formentera on viereisessä kuvassa alhaalla vasemmalla.
Mallorcalla puhutaan espanjaa ja myös katalaani on virallinen kieli. Englannilla ja saksalla pärjää myös hyvin. Tosin tavalliset ihmiset, jotka eivät ole turistien kanssa tekemisissä osaavat pääsääntöisesti vain espanjaa.

Mallorcan saarella on asukkaita noin 800 000, joista noin puolet asuu saaren pääkaupungissa Palmassa. Mallorca on Teneriffan, joka siis on Kanarian saarilla, jälkeen Espanjan toiseksi suurin saari asukasluvulla mitattuna.

Mallorcan ilmasto Välimeren alueelle tyypillinen. Välimeren ilmastoon kuuluu lauhkea ja myrskyinen talvi. Vastaavasti kesä on lämmin ja aurinkoinen. Kesäkuusta syyskuuhun lämpötila putoaa harvoin edes öisin alle 20 asteen.

Mallorca linkkejä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti